Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Gestoomde oesters met zwarte bonensaus

Gestoomde oesters met zwarte bonensaus
ingrediënten
12 Zeeuwse creuses van Prins & Dingemanse 12 theelepels gebakken uitjes
12 kleine eetlepels zwarte bonensaus 100 mililiter neutrale olie, bijvoorbeeld arachide- of zonnebloemolie
3 bosuitjes, fijngehakt

Wist je dat een gestoomde oester ook verrukkelijk is? Deze variant met zwarte bonensaus neemt je mee naar China. De smaak van de saus is heel intens en combineert mooi met de zilte oesters. Garneer met fijngehakte bosuitjes, wat crispy gebakken uitjes en je hebt een smaakexplosie als voorgerecht.                                                  

 

Doe een laagje water in de wok en zet daar het stoommandje in. Breng aan de kook. Open de oesters. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Dit hoeft niet per se, maar zorgt voor een mooiere presentatie. Schep op elke oester een lepeltje olie en zwarte bonensaus. Leg de oesters in het stoommandje en stoom ze in 5 tot 10 minuten gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van het schelpdier. Verhit ondertussen de resterende olie in een steelpannetje. Haal de oesters uit het stoommandje en schep er een lepel hete olie over. Garneer met bosui en gebakken uitjes.                                

 

TIP! Heb je geen stoommandje? Een vergiet met een deksel bovenop een pan kokend water, werkt ook goed.

 

littlespoon.nl

 

 

Producten met dit recept