Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Gestoomde mesheften met lamsoren en groene kruidenknoflookolie

Gestoomde mesheften met lamsoren en groene kruidenknoflookolie

Bedek de bodem van een stoommand met Prins & Dingemanse lamsoren. Leg er per persoon 7 à 10 Prins & Dingemanse mesheften op. Zet de stoommand in of op een (stoom)pan, boven een laag kokend water. Dek de pan af met het deksel en stoom de mesheften in enkele minuten gaar. Leg ze met de lamsoren op warme borden en bestrooi ze met wat grof gemalen peper.
Serveer dit voorgerecht met warm olijvenbrood en groene kruiden-knoflookolie. Meng voor vier porties 1 dl olijfolie met 2 theelepels fijn geperste knoflook, 2 theelepels Franse mosterd, wat zout, royaal grof gemalen peper, een scheutje citroensap en lekker veel gehakte verse groene kruiden (peterselie, selderij, tijm en een paar naaldjes rozemarijn). Laat het mengsel ten minste twee uur trekken.

 

Aantal personen: n.v.t.

Producten met dit recept