Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Gepaneerde mosselen met een salade van roodlof, rucola, saffraanmayonaise, en dragon

Gepaneerde mosselen met een salade van roodlof, rucola, saffraanmayonaise, en dragon
ingrediënten
400 gr gepaneerde mosselen van Prins & Dingemanse Peper en Zout
2 el Belgische mayonaise 100 gram rucola
4 takjes dragon, de blaadjes fijngehakt 3 stronkjes roodlof, uiteinden verwijderd en de bladeren losgehaald
Flinke pluk saffraan, zo’n 15 draadjes, 10 minuten geweekt in 1 eetlepel heet water Dragonblaadjes voor de garnering
2 el Griekse yoghurt

Mosselen en saffraan zijn een bijzonder mooie combinatie. De smaak van saffraan is rijk en warm, maar ook krachtig en subtiel. Dit specerij geeft een gele kleur af aan de mayonaise die we ermee maken en die gaat uitstekend samen met mosselen. We kiezen in dit geval voor gepaneerde mosselen. Door het krokante jasje krijgt de salade net wat meer bite. Lekker als voorgerecht of lichte lunch.

 

Meng de mayonaise en de dragon in een schaaltje. Giet het weekwater van de saffraan en de saffraandraadjes door een zeef bij de mayonaise. Schep de yoghurt in de zeef, en duw het samen met de saffraan, erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de frituur op 180 graden. Frituur de gepaneerde mosselen circa 3 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg de rucola en roodlof op een schaal. Verdeel er de gepaneerde mosselen over. Besprenkel met saffraanmayonaise en garneer met wat dragonblaadjes.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept