Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Gekookte mosselen met zeekraal

Gekookte mosselen met zeekraal
ingrediënten
2 kilogram Prins & Dingemanse mosselen 2 sjalotten, gesnipperd
250 gram Prins & Dingemanse zeekraal 2 tenen knoflook, grof gesneden
Flinke klont roomboter 100 milliliter droge witte wijn

Gekookte mosselen met zeekraal. Heb je dat al eens uitgeprobeerd? Het zachte, romige en tikkeltje zoete van de mosselen, combineert super met het zilte van de zeekraal. Maak af met wat grof gemalen zwarte peper en je hebt alle mooie smaken bij elkaar in één pannetje.

 

Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg. Smelt de roomboter in een grote pan of mosselpan en fruit de sjalot met de knoflook. Voeg na 5 minuten de mosselen toe, samen met de zeekraal en schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen. Garneer met lekker veel grof gemalen zwarte peper.

 

Eet met vers stokbrood, besmeerd met roomboter.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept