Gekookte mosselen met kruidensaus
ingrediënten | |
---|---|
100 gekookte mosselen in hun schelpen | 1 eetlepel gehakte dragon |
1 eetlepel gehakte bieslook | 3 druppels tabasco |
1 eetlepel gehakte peterselie | 1 dl mayonaise |
1 eetlepel gehakte dille | 1 dl mosselkookvocht |
Kook de mosselen volgens algemeen recept. Verwijder de mosselen uit hun schelpen. Leg 25 halve schelpen op elk van de vier borden en leg een mossel in elke schelphelft. Vermeng de mayonaise met het afgekoelde kookvocht en meng er de gehakte kruiden door. Breng de saus op smaak met de tabasco. Verdeel de kruidensaus gelijkmatig over de mosselen. BBQ Zomermosselen met Mossel Dipsaus.
Aantal personen: 4
Serveertip
Serveer bij de BBQ, Prins & Dingemanse Mossel Dipsaus: Mosterd/kerrie-, knoflook-, cocktail- en tartaarsaus. Allemaal heerlijke mosselsauzen die perfect smaken bij gekookte mosselen en ook niet te versmaden zijn bij heerlijke barbecuegerechten zoals mosselspiesjes met gedroogde tomaat en de mosselpakketjes met koriander.
De dipsauzen zijn verkrijgbaar in gesegmenteerde presenteerschaaltjes, telkens drie smaken per schaaltje. Lekker veel keus en handig op tafel.
-
Zeeuwse bodemcultuur mosselen