Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Gegrilde oesters met zelfgemaakte groene kruidenboter

Gegrilde oesters met zelfgemaakte groene kruidenboter
ingrediënten
12 Zeeuwse creuses van Prins & Dingemanse 3 tenen knoflook, grof gehakt
12 theelepels geraspte Pecorino, (voor elke oester 1 theelepel) 2 ansjovisfilet in olijfolie
150 gram ongezouten roomboter Zeezout
20 gram platte peterselie Zwarte peper

Wil je een keer iets anders serveren als hapje bij de borrel? Maak dan deze gegrilde oesters met zelfgemaakte groene kruidenboter. Dit is niet zomaar kruidenboter. Knoflook, peterselie en ansjovis als echte smaakmaker. Als je de oester uit de schelp hebt gegeten, haal dan je brood door de overgebleven gesmolten boter. Mmm, heerlijk!

 

Verwarm de grill in je oven voor. Doe de roomboter, peterselie, knoflook, ansjovis, een klein beetje zout en wat zwarte peper in de keukenmachine en maak de groene kruidenboter. Laat draaien tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Open de oesters. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai om. Dit hoeft niet, maar ziet er mooier uit. Smeer de oesters in met een goede laag groene kruidenboter. Leg ze nu op een bakplaat. Zorg ervoor de schelpen niet omvallen, anders loopt de boter eruit, zodra deze smelt. Zet de bakplaat in de oven op ongeveer 7 centimeter van de grill af. Laat in circa 5 minuten garen. Haal de oesters uit de oven. Bedek ze allemaal onder een klein laagje Pecorino. Zet weer terug onder de grill. Na 1 minuut of wanneer de kaas gesmolten en goudbruin is, haal je ze uit de oven. Houd de oesters goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze te bruin. Serveer de oesters direct met robuust brood, wat je gebruikt om de groene kruidenboter op te deppen.

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept