Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Gegratineerde oesters met pit

Gegratineerde oesters met pit
ingrediënten
12 Prins & Dingemanse oesters Tabasco, naar smaak
25 gram roomboter 4 takjes platte peterselie, enkel de blaadjes fijngehakt
30 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Voor iedereen die dol is op een beetje pit is deze gegratineerde oester een aanrader. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt natuurlijk, want een paar druppels tabasco maken deze gegratineerde oesters al behoorlijk spicy.

 

Verwarm de oven voor op grillstand. Smelt de boter op een zacht vuur met wat druppels tabasco. Doe dit vooral naar je eigen smaak. Open ondertussen de oesters. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Dit hoeft niet per se, maar zorgt voor een mooiere presentatie. Leg de oesters op een bakplaat. Ondersteun ze, bijvoorbeeld met de schelpen die je net hebt losgemaakt, zodat ze niet omvallen. Schep wat van het boter mengsel op de oesters en daarna wat Parmezaanse kaas. Zet de oesters onder de grill tot de Parmezaanse kaas is gesmolten en licht verkleurd is. Garneer de oesters eventueel met wat extra tabasco en platte peterselie.

 

Aantal personen: 2-4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept