Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Gegratineerde mosselen met roquefort en gedroogde tomaat

Gegratineerde mosselen met roquefort en gedroogde tomaat
ingrediënten
2 kg Prins & Dingemanse mosselen 1 ei
200 gram roquefort 3 gedroogde tomaten (op olie)
1/2 dl (koks)room venkel
2 oude boterhammen sherry azijn

Snijd 100 gram roquefort in stukjes en laat ze in 0,5 dl room op een laag vuur smelten onder geregeld roeren. Voeg wat grof gemalen peper toe. Laten afkoelen. Verkruimel nog eens 100 gram roquefort en 2 oude boterhammen (zonder korst). Meng de brood- en kaaskruimels met een losgeklopt ei. Kook 2 kilo Prins & Dingemanse mosselen tot de schelpen net open staan. Haal de mosselen uit de schelp en meng ze met de roquefort-saus. Snijd 3 gedroogde tomaten (op olie) in zeer kleine stukjes en voeg ze aan de mosselen toe. Kies per portie 9 dubbele schelpen uit en vouw die zo ver mogelijk open. Leg ze op (rechthoekige) vuurvaste borden. Schep het mosselmengsel in de schelpen en verdeel het kaas/broodmengsel erover. Gratineer de mosselen onder de hete grill. Schep op elk bord een kleine salade van reepjes venkel met sherry-azijn en wat olie van de gedroogde tomaten.


Wijnsuggestie

U maakt helemaal een feest van dit gerecht als u er een RODE wijn bij serveert. Niet zomaar een rode, maar de Brouilly Château de la Chaize. Geschonken op een temperatuur van ongeveer 14 graden is deze fruitige en romige Beaujolais aangenaam in balans met de mosselen en de roquefort.

 

Aantal personen: 4

Producten met dit recept