Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Gebakken oesters met balsamico dressing

ingrediënten
24 grote oesters (nummer 1) 1 eetlepel kappertjes
Gemengde sla 6 eetlepels balsamico azijn
4 eetlepels rijstmeel olijfolie
1 sjalotje zout

Maak per persoon 6 grote oesters van Prins & Dingemanse (nr.1) open en haal ze uit de schelp. Leg de holle schelpen op grote borden en vul ze met wat gemengde sla. Meng 4 eetlepels rijstmeel met wat zout. Bak 1 fijngehakt sjalotje in milde, extra vergine olijfolie een minuut op hoog vuur. Zet het vuur uit. Voeg toe: 1 eetlepel kleine kappertjes (zonder vocht), 6 eetlepels balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie. Dep de oesters droog en wentel ze door het rijstmeel. Bak ze een minuutje in een diepe laag hete (zonnebloem) olie. Even laten uitlekken en op de salade in de schelpen serveren, met wat van de warme dressing en versgemalen peper erover.

 

Aantal personen: 4

Producten met dit recept