Fruits de Mer lasagne

ingrediënten | |
---|---|
400 gram (verse) lasagne bladen | 200 gram boter |
500 gram Prins & Dingemanse Fruits de Mer | 150 gram bloem |
750 gram courgette | 200 ml melk |
400 gram spinazie | 2 uien |
750 ml tomatensaus of 4 verse tomaten | 3 tenen knoflook |
600 gram geraspte kaas | 25 gram Oregano |
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de uien en de knoflook fijn, bak deze aan in een de pan met een dun laagje olijfolie. Snij de courgette in blokjes van 0,5 cm bij 0,5 cm, bak deze in de pan met de knoflook en ui. Voeg hierbij de tomatensaus of in blokjes gesneden verse tomaten aan toe. Breng deze saus op smaak met wat peper, zout en oregano. Vul voor de bechamelsaus een klein pannetje op laag vuur met boter en wacht tot de boter smelt. Doe de bloem er bij en meng het geheel door. Voeg al roerend, geleidelijk de melk en 500 gram geraspte kaas toe tot het een mooie egale saus wordt. Voeg eventueel wat nootmuskaatpoeder toe en breng op smaak met zout. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met de lasagnebladen. Bedek deze laag met de tomatensaus, de spinazie en de Prins & Dingemanse Fruits de Mer toe. Dek deze laag af met lasagnevellen. Herhaal dit tot de lasagnevellen op zijn. Bedek de bovenste laag lasagnevellen met de bechamelsaus en strooi hierop nog wat van de overgebleven kaas. Doe de lasagne in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Aantal personen: 4