Frisse salade met mosselen in het zuur, yoghurt dressing en croutons

ingrediënten | |
---|---|
1/2 pot mosselen in azijn van Prins & Dingemanse, uitgelekt en mosselen drooggedept | Peper en zout |
6 el yoghurt | 2 kropjes little gem, uiteinden verwijderd en blaadjes losgehaald |
2 el olijfolie | 100 gr croutons |
1/2 citroen uitgeperst | 30 gram Parmezaanse kaas, grof geschaafd |
1/2 teen knoflook, fijngehakt | Tuinkers voor de garnering |
1 tl honing |
Mosselen in azijn geven iets heerlijk fris aan je salade. Lekker met yoghurtdressing, die net even anders is dankzij een fijngehakt teentje knoflook. De little gem zorgt voor een lekkere crunch, net als de croutons. We maken het af met grof geschaafde Parmezaanse kaas en tuinkers.
Maak eerst de yoghurtdressing. Meng hiervoor de yoghurt, olijfolie, citroensap, knoflook en honing met elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blaadjes van de little gem over de borden. Verdeel de mosselen in azijn, croutons en Parmezaanse kaas erover. Besprenkel daarna met yoghurtdressing en garneer met tuinkers en zwarte peper.
Tip! Je maakt croutons heel eenvoudig zelf. Snijd 2 sneetjes oud brood in blokjes. Doe ze in een kom en meng met olijfolie, peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakblik. Spreid uit en zet in de oven. Bak 25-30 minuten op 160 graden. Keer halverwege om.
Aantal personen: 4