Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Couscous salade met gerookte makreel, gekleurde bietjes en harissadressing

Couscous salade met gerookte makreel, gekleurde bietjes en harissadressing
ingrediënten
1 blikje Royal Dutch Smoked gerookte makreel 3 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels komijnzaad 2 gekleurde bietjes, geschild en in dunne plakken
1 sjalot, gesnipperd 3 radijsjes, in dunne plakken
1 teen knoflook 1/2 bos dille, gehakt
170 gram couscous Olijfolie voor het bakken
250 milliliter kokende kippenbouillon Peper
3 theelepels harissa Zout
6 eetlepels extra vergine olijfolie

De Royal Dutch Smoked gerookte makreel is vol en hartig van smaak. Die laatste combineert mooi met de zoete bietjes. Die zijn trouwens niet alleen lekker, het zijn ook nog eens plaatjes om te zien. Heerlijk in een salade van couscous, die wat pit krijgt dankzij de harissadressing.

 

Rooster het komijnzaad in een droge wok. Haal ze eruit als het begint te geuren. Plet de zaadjes in de vijzel. Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de komijnzaadjes toe. Doe de ongekookte couscous in de pan en roer kort door. Schenk de kokende bouillon erbij, tot de couscous onder staat. Draai het vuur uit en leg een deksel op de pan. Laat de couscous zo’n 10 minuten wellen en roer daarna los met een vork. Maak ondertussen de harissadressing. Meng in een kom de harissa, olijfolie en witte wijnazijn met elkaar. Schep de dressing door de couscous als deze gaar is. Laat de gerookte makreel uitlekken en pluk de makreel. Voeg samen met de bietjes, radijs en dille toe aan de couscous. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept