Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Bruschetta met mosselen en pesto

Bruschetta met mosselen en pesto
ingrediënten
1 kilogram Prins & Dingemanse mosselen Parmezaanse kaas, voor de garnering
250 gram groene pesto 100 milliliter witte wijn
Olijfolie Peper
Basiliumblaadjes, voor de garnering 8 plakken stevig brood, bijvoorbeeld (zuur)desem
1 teen knoflook, fijngehakt Zout

Een pannetje mosselen is al onweerstaanbaar, maar eet ze eens met knapperige Italiaanse bruschetta's belegd met groene pesto. Dit is een heerlijk lunchgerecht, maar je kunt dit ook als voorgerecht serveren.

 

Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg. Verhit een scheut olijfolie in een mosselpan. Fruit de knoflook kort. Voeg de witte wijn en de mosselen toe. Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen zich openen. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen. Rooster ondertussen de plakken brood onder de grill van je oven, in een broodrooster of in de koekenpan. Besmeer ze met pesto. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en serveer samen met de bruschetta’s. Hoe je dit gerecht eet is helemaal aan jou. Neem een hap bruschetta en doe een mosseltje tegelijk in je mond, of beleg je bruschetta met wat mosselen die je uit de schelp haalt. Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

 

Tip! Je kunt ook een flinke schep pesto door de net gekookte mosselen doen.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept