Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Avocado gevuld met mosselen in azijn, sesamzaadjes, lente-ui en sojadressing

Avocado gevuld met mosselen in azijn, sesamzaadjes, lente-ui en sojadressing
ingrediënten
125 gr mosselen in azijn van Prins & Dingemanse Peper en zout
2 avocado’s 2 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
Sap van 1 limoen 4 el sojasaus
2 lente-uitjes, in dunne ringen 1 el sesamolie
8 takjes koriander, de blaadjes fijngehakt

Deze avocado, gevuld met mosselen in azijn, zet je in een handomdraai op tafel. Lekker als voorafje of lichte lunch. De sesamzaadjes en sojadressing geven het gerecht een Aziatisch tintje.

 

Halveer de avocado’s. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Zorg dat de schil heel blijft en laat het meest groene randje van de vulling in de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit in een kom, met de mosselen in azijn en de limoensap. Voeg het grootste gedeelte van de koriander en lente-uitjes toe en breng op smaak met zout en peper. Vul de uitgeholde avocado’s met het avocado- en mosselmengsel. Garneer met sesamzaadjes en de resterende koriander en lente-ui. Meng de sojasaus en sesamolie met elkaar en serveer bij de avocado’s.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept