Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Alikruiken met ravioli

ingrediënten
500 gram alikruiken 100 gram meel
1 takje tijm 1 ei
2 teentjes knoflook 1 theelepeltje zout
1 laurierblaadje 50 gram prei
2 takjes peterselie 50 gram wortel
2 takjes bladselderij 1 tomaat
1 sjalotje 1 dl witte wijn
60 gram boter bieslook

Doe de tijm, knoflook en laurierblad in een pan en leg daar de alikruiken op. Giet water in de pan tot de alikruiken net onder water staan. Breng aan de kook en laat de alikruiken in circa 10 minuten op zacht vuur gaarkoken. Haal de slakjes met een speld uit de schelpen. 2/3 deel van de slakjes gebruiken voor de vulling, 1/3 voor de saus. Vulling: snijd 2/3 van de slakjes fijn. Snijd peterselie, knoflook, bladselderij en sjalot fijn. Meng de kruiden met de slakjes en de boter. Ravioli: maak het deeg in een keukenmachine en rol het deeg plat uit. Snijd circa 12 vierkanten uit het deeg van ongeveer 8x8 cm. Bestrijk de randen van de vierkantjes met losgeklopt ei. Leg er wat vulling op en vouw de vierkantjes om tot een driehoek. Laat in ruim kokend water, met wat zout in 3 minuten zachtjes garen. Saus: snijd prei, wortel en tomaat in stukjes en pureer dit met 1/3 van de slakjes en de witte wijn. Giet in een pan en laat ongeveer 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus door een zeef. Giet de saus op een bord en leg daar de ravioli's op. Garneer het geheel met nog wat alikruiken in de schelp.

 

Aantal personen: 4

Producten met dit recept