Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Aardappelsalade met mosselen, crème fraîche, dragon en augurk

Aardappelsalade met mosselen, crème fraîche, dragon en augurk
ingrediënten
300 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse 4 radijsjes, in dunne plakjes
1 kg krieltjes in de schil, gehalveerd of in kwarten 1 rode ui, in dunne ringen
3 el crème fraîche Klein bosje dragon, fijngehakt
3 el witte wijnazijn Peper en zout
2 el kappertjes, grof gehakt Extra vergine olijfolie
10 augurken, in plakjes Optioneel: enkele takjes dille voor de garnering

Met een aardappelsalade kun je variëren zoveel je maar wilt. Aan deze variant met gekookte mosselen voegen we verschillende frisse zuren toe, zoals crème fraîche, kappertjes en augurk. Dat smaak goed met het anijsachtige van de dragon. Wil je er een lauwwarme aardappelsalade van maken? Voeg het crème fraîche mengsel dan direct na het afgieten van de krieltjes toe. Zeker voor de koudere maanden van het jaar een aanrader!

 

Kook de krieltjes, samen met een flinke snuf zout, in 8 minuten gaar. De beet mag er nog in zitten. Meng de crème fraîche met de witte wijnazijn. Voeg de kappertjes en augurk toe. Giet de krieltjes af en laat kort afkoelen. Schep het crème fraîche mengsel erdoor. Als laatste voeg je de radijsjes, rode ui, het grootste gedeelte van de dragon en gekookte mosselen toe. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met extra vergine olijfolie en garneer met wat dille en dragonblaadjes.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept