Recepten

Recepttip van de maand

Gegratineerde mosselen met citroendressing

Gegratineerde mosselen met citroendressing

Een grote schaal vol met mosselen, bedolven onder een laagje frisse citroendressing en gesmolten Parmezaanse kaas. Trek een flesje koele witte wijn of bubbels open en genieten maar. Lekker als diner, maar ook als borrelhap stelen deze gegratineerde mosselen de show.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg. Doe de mosselen in een grote pan. Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Je hoeft geen vocht toe te voegen, want je kookt de mossel in zijn eigen vocht. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen. Maak ondertussen de citroendressing. Meng de knoflook met het citroensap, een flinke scheut olijfolie, wat peper en zout. Laat de mosselen kort afkoelen. Haal de schelpen uit de pan, maak ze helemaal open en leg op de bakplaat. Smeer met een kwastje, alle mosselen in met een beetje citroendressing. Doe dan over allemaal wat Parmezaanse kaas en een beetje paneermeel. Zet 5 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is. Garneer met fijngehakte peterselie.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Nieuwe recepten