

Landbouwer Jacob Prins richt aan de Havendijk in Yerseke een bedrijf op voor oesterteelt en -handel, onder de naam Jac. Prins.


De kreeftenfirma Jan Prins wordt uitgebreid met een schaal- en schelpdierenhandel. De activiteiten van de oesterfirma Jac. Prins komen erbij. De naam wordt Jan Prins, in de volksmond "de firma Prins"

Door een zeer strenge winter sterft vrijwel het hele kreeftenbestand in de Oosterschelde uit. Ook vriest 90 procent van de oesters kapot. Veel kwekers stoppen ermee, Prins zet door.

Jan Prins richt met anderen een bedrijf op voor handel in verse mosselen.


Koningin Beatrix opent de stormvloedkering in de Oosterscheldemonding. Het behoud van getijden en zout water is de redding van de schaal- en schelpdiersector.


Ingebruikneming van de revolutionaire oesterkotter YE-29 Jacoba Prins, met een volledig geautomatiseerd vissysteem voor oesters.

Als eerste visbedrijf in Nederland ontvangt de Prins Holding het ISO-certificaat ten bewijze van een goede en voedselveilige productie en distributie.

Prins & Dingemanse ontwikkelt de lekvrije en vershoudende MAP-verpakking voor schaal- en schelpdieren, waarvoor diverse octrooien worden verleend.

Winnaar van de prestigieuze Prix d’Eite met de Oesterproeverij die van het eten van oester een nog gevarieerdere belevenis maakt.

Voor de tweede maal winnaar van de Prix d’Elite dit maal met de Zeeuwse Creuse Caresse een oester die in een waar ‘wellness resort’ wordt gevoed met het beste Oosterscheldewater en algen. Dit geeft de oester een unieke smaak.





Introductie van Royal Dutch Smoked en Mosselen&. Twee vernieuwende lijnen conservenproducten, beide genomineerd voor de Seafood Expo Global Awards.
