Oesters

Oesters zijn prachtige schelpdieren die veel in Zeeland gekweekt worden. De liefde van vijf generaties oesterkwekers van Prins & Dingemanse proef je terug in onze oesters. Door 135 jaar kennis generatie op generatie over te dragen, hebben we maar liefst 300 hectare kweekpercelen waarop we onze oesters in de meest optimale groeiomstandigheden kweken.

Zeeuwse oesters

Onze verse Zeeuwse oesters zijn er in verschillende soorten en maten:

  • Zeeuwse platte oester
  • Grevelingen (Zeeuwse Creuse)
  • Fine de Clair
  • Creuse

Zeeuwse platte oester

Sinds 1880 kweken we de koningin onder de oesters: de Zeeuwse platte oester. Deze oester heeft een kenmerkende platte bovenschelp en is een zeldzame delicatesse. De Zeeuwse platte oester groeit alleen op de beste en meest voedselrijke plaatsen in de Oosterschelde.

Grevelingen

De Grevelingen, ook wel de Zeeuwse Creuse genoemd, ontwikkelt zich in twee tot drie jaar. Deze Zeeuwse oester heeft een zilte smaak met fruitige accenten die zijn opgenomen uit de Oosterschelde.

Connaisseur oester

Van september tot en met mei heeft Prins & Dingemanse de Connaisseur Oester uit de Oosterschelde of het Grevelingenmeer. Deze Zeeuwse oester heeft een verfijnde zilte en frisse smaak. 

Creuse

De creuse is een bodemcultuur oester.  Na zo’n 3 jaar tijd zijn ze volwassen en geschikt voor consumptie. De creuse is het hele jaar door verkrijgbaar en is afkomstig uit verschillende kweekgebieden.

Oesterseizoen Zeeuwse oesters

In tegenstelling tot de Connaisseur Oester, zijn de Zeeuwse Creuse en de Creuse Caresse het gehele jaar verkrijgbaar. Voor de Zeeuwse platte oester moet je wachten tot september; de start van het oesterseizoen van dit oestersoort. Het seizoen van deze zeldzame Zeeuwse delicatesse loopt door tot en met mei. 

Zomeroester, Ierse en Franse oester

Als aanvulling op Zeeuwse oesters, heeft Prins & Dingemanse ook mooie internationale producten. In de zomermaanden, van mei tot en met september, kun je genieten van onze Zomeroester. Deze oester is in de zonnigste maanden namelijk het lekkerst. De Prinosa oester uit Ierland heeft een ziltige, romige smaak met nootachtige en zoete accenten. Ook de Fine de Claire oester staat bekend om de zoete smaak. Deze oester is afkomstig uit Frankrijk. De Prinosa oester en de Fine de Claire oester zijn het gehele jaar verkrijgbaar.

Oesters recepten

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om oesters te bereiden. Houd je van pure smaak? Dan is ons basisrecept voor Zeeuwse oesters zeker iets voor jou. Wil je variëren door nieuwe gerechten met oesters uit te proberen? Bekijk dan eens één van onze andere oesterrecepten! Gegratineerd met champagne, gestoomd of met Thaise komkommer en limoen granita; de oesterrecepten van Prins & Dingemanse bieden voor ieder wat wils.

Oesters openen

Heb je nog nooit een oester geopend? Of vind je het openen van oesters lastig en wil je weten wat de beste manier is? Bekijk dan onze tips om veilig oesters te openen en geniet van onze Zeeuwse producten!