Heerlijk genieten van oesters van Prins & Dingemanse tijdens de feestdagen

Een oester met Thaise komkommer granita, een gegratineerde oester met champagne of gewoon puur; een oester is de ultieme aanvulling op de kerstmaaltijd of als amuse tijdens Oud & Nieuw. Prins & Dingemanse heeft een schitterend assortiment waarmee je iedereen verrast. Kun je niet kiezen? Maak dan een proeverij van verschillende oesters en ervaar de verschillende smaken en vormen. Kortom; heerlijk genieten van de oesters van Prins & Dingemanse tijdens de feestdagen!

 

Zeeuwse platte oester - De koningin onder oesters

De Zeeuwse platte oester is de ‘echte’ Zeeuwse origine oester die wij al sinds 1880 kweken. Haar onderscheidende vorm (rond met de kenmerkende platte bovenschelp) is een lust voor het oog. Zoals het uiterlijk onderscheidend is, zo is dat ook het geval van haar smaak. De Zeeuwse Zilte wateren in combinatie met de beste kweekgronden creëren de echte Zeeuwse platte oester van Prins & Dingemanse. Een bijzonder mooie oester die terecht hoog gewaardeerd wordt om haar prachtige verschijning en subtiele smaaknuances.

 

TIP van Prins: De spier van de oester wordt veelal vergeten los te steken en blijft achter in de schelp. Het is de spier waarmee de oester haar schelp dicht trekt. Dit is de Tournedos van de oester, mals en vol smaak. Het lekkerste is om de spier los te maken van de schelp en als een geheel te eten.

 

Creuse de Zélande – Zeeuwse kweek creuse van top kwaliteit

De Creuse de Zélande wordt geweekt in de Oosterschelde en de Grevelingen. De temperatuur van het water, het zoutgehalte, de bodemgesteldheid en de beschutte ligging maakt dit een ideaal gebied om kwaliteitsoesters te kweken.

 

Connaisseur – voor de fijnproever

Net als bij wijngaarden zijn bepaalde akkers geschikt om het beste van het beste te laten groeien. De mooie schelp en de mooie inhoud maken de connaisseur de oester voor de fijnproever.

 

Tabl'Eau de Zélande oester

De Tabl’Eau de Zélande oester wordt gekweekt op zogenaamde tafels in de Oosterschelde. Dit is voor Nederland een nieuwe vorm van kweken waar we een aantal jaren geleden mee zijn gestart en naast onze traditionele kweekmethode voeren. Deze kweekwijze geeft de oester door de golfslag een diepere ronde schelp. Bovendien liggen de oesters in een hoger deel van de waterkolom, waardoor ze een ander algen aanbod krijgen. De smaak van deze oester is daardoor anders dan de traditioneel gekweekte bodemoester. Eigenlijk laat deze smaak zich niet omschrijven en kunt dit het beste zelf ervaren.

 

Creuse – de ideale aanvulling op de oesterkaart

Een mooie creuse die we door onze jarenlange ervaring als kweker aanwerven in de beste oestergebieden van Europa. Een goede aanvulling op de oesterkaart, smaakvol en mooi gevuld.

 

Fine de Claire

Prins & Dingemanse is continu op zoek naar mooie internationale producten die een goede aanvulling zijn op de oesterkaart. Eén van die pareltjes is de Fine de Claire. Deze oester is afkomstig uit Frankrijk.