Mosselen

De mossel is een geliefd weekdier dat leeft in de zee; een belangrijk product voor schelpdierenkweek in Nederland en ver daarbuiten. Familiebedrijf Prins & Dingemanse startte in de jaren ’50 met handel in de wereldberoemde Zeeuwse mossel.

Soorten mosselen

Onze bodemcultuur mosselen worden gekweekt in de Oosterschelde en staan bekend om de specifieke smaak, stevige bite en structuur. Als het bodemcultuurseizoen eindigt, gaan we op zoek naar andere, kwalitatief goede mosselen: de ‘Selected by Prins & Dingemanse’ mosselen.

Bodemcultuur mosselen

Zeeuwse bodemcultuur mosselen staan bekend om hun specifieke smaak, stevige bite en structuur. Bodemcultuur mosselen kweken we in ondiep water. Zo krijgen de mosselen voldoende voedsel. Deze mosselen van Zeeuwse bodem zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

  • Goudmerk
  • Jumbo 
  • Imperial 
  • Super 
  • Extra 

Onze mosselen zijn verkrijgbaar in 1, 2, 5, 10 en 15 kg. Tot en met 10 kg verpakken we de mosselen in waterdichte en vershoudende MAP-verpakkingen. Dit staat voor Modified Atmosphere Packaging, oftewel verpakt onder beschermende atmosfeer. De mosselen van 15 kg verkopen we in grote jute zakken. Binnen 24 uur na de vangst in de Oosterschelde brengen we de mosselen naar onze klanten.

Selected by Prins & Dingemanse

Voor de liefhebber van mosselen, is Selected by Prins & Dingemanse een echte verademing. Na het einde van het Zeeuwse mosselseizoen gaat Prins & Dingemanse op zoek naar de beste mosselen, zodat je het gehele jaar door kunt genieten van onze mosselen! De Selected by Prins & Dingemanse mosselen zijn van april tot juli verkrijgbaar en worden geleverd in twee maten:

  • Groot 
  • Middel 

De Selected by Prins & Dingemanse mosselen zijn verkrijgbaar in 2, 9 en 15 kg. De mosselen van 2 en 9 kg worden verkocht in waterdichte MAP-verpakkingen. Bij de mosselen van 15 kg gebruiken we jute zakken.

Mosselseizoen

Het mosselseizoen barst begin juli los; dan zijn de eerste bodemcultuur mosselen beschikbaar. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, loopt het mosselseizoen tegenwoordig door tot april. Dat de ‘r’ in de maand moet zitten, is al lang verleden tijd. Dit heeft te maken met verbeterde koelingstechnieken. Met de combinatie van bodemcultuur mosselen en Selected by Prins & Dingemanse mosselen kun je dus het hele jaar door genieten van Zeeuwse mosselen!

Mosselrecepten

De zachte, zilte smaak van mosselen past goed in meerdere gerechten. Mosselen koken op traditionele wijze is heerlijk, maar er zijn zoveel meer lekkere mosselrecepten! Varieer eens door de mosselen te bereiden op de barbecue of door ze te wokken of te gratineren. Prins & Dingemanse heeft veel heerlijke mosselrecepten; laat je inspireren!