PD header schipper sleepje mirror

Helaas, deze pagina is niet gevonden

De pagina die u zoekt bestaat helaas (niet) meer. We hebben gelukkig wel een hoop andere leuke dingen om te laten zien.

PD FAQ juniorkok
Weetjes van Prins
Hoe kook ik mijn mosselen?

Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

Mosselen op traditionele wijze 

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Hoe wordt een mossel gevist?

Onze mosselkotters halen de mosselen boven water met zogenaamde ‘mosselkorren’. Dit zijn een soort netten waarmee ze binnen gehaald worden vanaf de mosselpercelen. Vervolgens worden ze naar de verwerkingsfabriek gebracht voor het verdere proces.

Kijk hier voor meer informatie over de duurzaamheid van onze visserij en verwerkingsprocessen:
DUURZAAMHEID

Wat is het verschil tussen hangcultuur en bodemcultuur mosselen?

Van juli tot eind maart kan je ‘bodemcultuur’ mosselen eten. Dit is de traditionele mosselcultuur. Zoals de naam al zegt groeien deze op mosselpercelen op de bodem van de zee.

In de tussenliggende periode worden er veelal (buitenlandse) hangcultuur mosselen aangeboden. Deze groeien in netten die aan touwen hangen en komen niet in contact met de zeebodem.

Kunnen mosselen alleen gegeten worden in maanden met een ‘’R’’ in de maand?

Nee, gelukkig niet. Vroeger bestond er nog geen gekoeld transport en in de maanden zonder ‘r’ waren de temperaturen vaak te hoog om de kwaliteit goed te houden.

Sinds de mosselen gekoeld vervoerd kunnen worden, zijn ze vanaf juli al volop verkrijgbaar en goed van kwaliteit.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:


VERSE MOSSELEN